porsche_winter_2017-4-medium Nyheter – Car Events

Porsche Winter Experience Scandinavia 2017

Postad 2017-02-03 i Nyheter
porsche_winter_2017-4-medium

I våra ögon världens bästa bilmärke gör nu sitt bästa för att imponera på de som kommer till Åre.

Att äga och köra en Porsche är en investering i livskvalitet och att använda bilarna på vintern är lika enkelt som logiskt: Varför inte njuta av sitt bilval året runt?

Tack till fotograf James Holm, Copperhill Mountain Lodge och Porsche Sverige.

Så mycket pengar sparar du genom att lära dig ekokörning hos Car Events

Postad 2017-01-18 i Nyheter
eco-driving

Med vår webbkalkylator räknar du själv enkelt ut hur mycket pengar du och ditt företag kan spara genom att låta personalen lära sig köra ekonomiskt.

Fyll i värdena i kalkylatorn här nedan så ser du resultatet direkt. Du får dessutom en siffra på hur mycket du minskar dina ekologiska fotspår, genom reducerade Co2-utsläpp.

Ekokörning finns inbakat som en viktig del av flera av våra kurser. Kontakta oss om du vill veta mer eller få en offert!

Så mycket pengar sparar du genom en kurs hos oss!

Här kan du själv räkna ut hur mycket du och ditt företag kan spara genom att låta personalen lära sig köra ekonomiskt.

Den genomsnittliga kursdeltagaren under 2016 minskade sin bensinförbrukning med 10.9%. Redan med några få anställa handlar det om många tusenlappar per år. Och för stora bilparker kan det handla om besparingar på flera miljoner per år. Ekokörning finns inbakat som en viktig del i flera av våra kurser. Kontakta oss om du vill veta mer eller få en offert!

Räkneexemplet är baserat på en besparing på 10.9%. Snittförbrukning: Bensin 0.85 lit/mil, diesel 0.7 lit/mil. Bensinpris 14.37 kr/lit, dieselpris 14 kr/lit. (uppdaterat 17-01-18)

Du sparar kronor/år

Dessutom minskar du dina Co2-utsläpp med kg

Vintern är på plats men det kommer en vår…boka Golf R Challenge!

Postad 2017-01-11 i Nyheter
ice_driving_2

Vi går mot ljusare tider och snart ligger asfalten bar igen – vad passar då bättre än att utmana sig själv, sina vänner eller kunder på att köra Golf R med 300 hk, 4-hjulsdrift och ”racing-automat”: Utmanande, adrenalinfyllt och vanebildande!

Kontakta oss idag för ett förslag hur just du kan utvecklas mellan ratt och ryggstöd i Volkswagen Golf R under 2017.

Volkswagen 4Motion Experience 2017

Postad 2016-12-19 i Nyheter
4motion

Vintern 2017 byter vi ort för 4Motion Experience i Norge från genuina Maarud Gaard till det fjällbelägna Golsfjell Fjellstue på över 900 meters höjd.

Detta har såklart med mildare vintrar att göra och på Tisleifjorden ligger isen redan tjock och bara väntar på oss och Volkswagen.

3 fullbokade veckor väntar och för er som vill få en känsla för vad vi gör och hur det känns att få ut all effektivitet ur 4Motion-systemet klickar på Youtubelänken!
Gissa om 4Motion-bilar på is leder till körglädje?

Courage Changes Everything!

Postad 2016-11-11 i Nyheter
the_new_panamera_6

Det krävdes kurage när Porsche tog beslutet att introducera sin Panamera 2009 och i dagarna 3 har ”The New Panamera” presenterats och testats grundligt hos oss på Trosta Park.

Lyxbil med sportbilsegenskaper används inte sällan om Panamera och vi önskar tillägga ”säker vinterbil” till superlativen. En sak är ställt utom allt tvivel: Nya Panamera måste upplevas!

Etiketter:

Nya Amarok V6 ingår nu i Car Events fordonsflotta!

Postad 2016-10-04 i Nyheter
Amarok_Vippen_1610044

För en dryg vecka sedan utökades vår fordonsflotta med 2 st. Volkswagen Amarok med nya V6:an som ger bilen helt ny karaktär!

Det dröjde inte lång tid innan bilarna fick bekänna färg på Vippen vilket dom gör med den äran!

För Amarok som klarar 50 graders sidolutningar och 45-graders uppförs- eller utförsbackar blir Vippen en munsbit med sina 40 grader.

Konferens och förarutbildning – allt på samma dag!

Postad 2016-09-29 i Nyheter
Konferens

Skanska valde Trosta Park och Car Events för sin distriktskonferens under tisdagen där nytta och nöje förenades:

Slarvskadeförebyggande träning, panikbromsning, slalom under stress samt ett Eco Challenge för alla bilförare skapade ett aktivt avbrott till den 1,5 dagar långa konferensen.

Mycket fokus och många skratt senare begav sig gruppen vidare mot övernattning och fortsatt konferens – tack Skanska för att ni gav oss ert förtroende.

Porsche World Road Show på Sturup Raceway!

Postad 2016-09-16 i Nyheter
Porsche_World_Road_Show_6

Alldeles nyligen avslutades några intensiva veckor på Sturup Raceway som välkomnat många hundra personer till konceptet Porsche World Road Show.

Som besökare upplever man hela Porsche´s fantastiska modellprogram i olika utmanande körmiljöer.

Professionell inramning och ett väder som matchade bilarnas kvaliteter även dessa veckor.

Amarok Experience med Möller Bil Uppsala på Tierp Arena!

Postad 2016-09-08 i Nyheter
Amarok_Experience_3

Sensommarvärme, Volkswagen Amarok och Tierp Arena blev en succéartad kombo när Möller Bil Uppsala besökte oss med kunder, blivande kunder och anställda.

Manövergårdsträning, panikbromsning, terrängkörning och slalom under stress stod på agendan – allting utfört i marknadens mest sålda pickup inramat av Tierp Arenas perfekta förutsättningar!

Stora Insjödagen – BilMetro och Car Events i Offroad-samarbete!

Postad 2016-08-30 i Nyheter Okategoriserad
Stora_Insjodagen_3

Stora Insjödagen lockar varje år 25-30.000 besökare under en intensiv helgdag och i lördags var inget undantag!

Våra instruktörer Bengt, Tom och Fredrik hade fullt upp med att åka med i Volkswagen Touareg och Amarok på den provisoriska terrängbanan som Solby Maskin i Insjön hjälpt oss att konstruera.

Amarok och Touareg är extremt terrängdugliga vilket många fick uppleva i Insjön i lördags.