Partners

Partners

En viktig del av Car Events verksamhet är de samarbeten vi har med våra partners. Därför är vi mycket noga när vi väljer partners. Gemensamt för alla är att de tillför kunskap och kvalitet. Vi får snabbt information om nyheter som bidrar till att ständigt förbättra våra utbildningar.

Copperhill Mountain Lodge är ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Här har hotellets gäster vidsträckta vyer över fjällvärlden. Under ett och samma tak finns 112 hotellrum och sviter med totalt 420 bäddar, sex konferensrum för upp till 500 personer, ett spa som vunnit pris som Europas bästa, restaurang, bar, skiduthyrning, gym, aktiviteter och egen helikopterplatta. Anläggningen ligger idealiskt bara tio minuter från våra isbanor.

Tierp Arena är Sveriges nya centrum för stora utomhusevent. På området hittas Europas första fullånga tävlingsbana i betong för dragracing och Sveriges senaste tillskott av tävlingsbanor som ingår i STCC. Detta är ett nystartat samarbete som vi har väldigt höga förhoppningar på, här finns alla förutsättningar vi behöver för att bedriva många av våra event.

Pro Motors bedriver tävlingsverksamhet inom motorsport och arrangerar event med upplevelser där bilen oftast står i centrum. Under vintermånaderna driver man rallyskola på is och även marknadsaktiviteter, utbildningar och uthyrning av tävlingsbilar är områden där man besitter bred kompetens. Vi har samarbetat med Pro Motors i snart 15 år.

Tudor och Exide är dotterbolag till världens största batteriföretag, Exide Technologies. Därmed har man tillgång till stora utvecklinsresurser vilket i sin tur borgar för marknadens bredaste produktprogram av batterier för motorfordon, fritidsbruk, industri och ubåt. Koncernen levererar årligen miljontals med batterier till de flesta bilproducenter.

Bridgestone står för hög kvalitet och tekniskt kunnande. Det ger oss en trygghet i vår kursverksamhet. Företaget är ledande vad gäller miljöarbete inom sin bransch. 1999 var Bridgestone/Firestone Sweden AB det första svenska däckföretaget att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001. Redan 1994 var man också första och enda däcktillverkare med att avlägsna de giftiga HA-oljorna i slitbanorna på däck för tunga fordon. Detsamma gäller vinterdäcksprogrammet och man arbetar med att nå samma resultat på sommardäck.

Automed arbetar med ergonomi och sittkomfort i alla typer av fordon och marknadsför bland annat AIRHAWK – sittdynor med luft som tar bort ”träsmak” och reducerar vibrationer. Med AIRHAWK kan förare sitta i en korrekt kör ställning utan att behöva flytta runt i sätet.
Sigtuna Kommun, vår hemmakommun, är ännu en viktigt partner för oss. På www.sigtunaturism.se finns alltid den senaste informationen om vad som är på gång i Sigtuna- Arlandaområdet. Utställningar, evenemang, boende, restauranger och mycket annat som kan ger ett mervärde till kommunens många besökare.