Instruktörer

Johnny Ellénius

Företagets grundare och VD som alltid brottas med tiden som den tidsoptimist han är! Notorisk tävlingsmänniska som det bejublade året 1988 vann inofficiella SM i folkrace, blev 5:a i VM i schottis och som hade blivit 3:a i JSM i plöjning om inte ett nesligt tidstillägg smolkat bägaren….för sen även där alltså!
Jobbar stenhårt efter mottot att vi alltid skall ha kul på jobbet och detta noterar våra gäster och kunder! Blir inte sällan kallad militären….ordning och reda på våra kurser och event är prioriterat! Vad få vet är att han på bästa Fylking-vis ofta kunde ses i en rosa Adidas-overall under delar av det glada 80-talet!!

Presentation

Thomas Engelbrekt

Företagets chefsinstruktör med den äran, delvis skyldig till att vår bransch existerar då han var med 1986 när Volvo startade upp förarutbildning i Sverige på Mantorp Park! Sanslöst snabb fortfarande och ser en utmaning i att lära sig alla bilars olika nycker och egenskaper snabbt, en egenskap som gillas av våra mest krävande kunder. Till alla andra instruktörers förtret sätter han en ära i att åka ifrån alla och har väl egentligen bara go-cart kvar där han ger alla lite försprång via sin väl värda pondus….vad få vet är att han var snubblande nära en säkerligen framgångsrik utförsåkarkarriär!

Presentation

Lasse Sandek

Född och uppvuxen i Mjölbykurvans förlängning på Mantorp Park fanns det inget alternativ för Lasse som i slutet på 80-talet inledde sin instruktörskarriär! Med måååånga dagar både som frilans men även som egen i denna bransch tillhör Lasse seniorerna i Car Events. Med extra fallenhet för läran om Sparsam Körning i ena änden och utbildning och certifiering hos ett tyskt bilmärke med racingambitioner i andra änden, innehar Lasse inte sällan Supervisor-uppdrag hos oss där Golsfjell i vårt västra grannland seglat upp som ny favorit. Vad de flesta inte vet är att Lasse samlar på bilar…..sist vi frågade var det 5 st.…inte så många kanske men dom han har är desto finare och smått unika!!

Presentation

Mark Evaldsson

Flygkaptenen som via sitt brinnande bilintresse kom i kontakt med oss en kursdag på Anderstorp för många år sedan. Marks känsla för säkerhet och perfektion passar perfekt i instruktörsyrket och Marks bidrag till vårt fina samarbete med Volkswagen och framförallt Porsche kan inte underskattas.
Inom företaget är han ”inga problem” med alla och vad det flesta inte vet är att han gärna spelar upp till dans som den discjockey han även är!!

Presentation

Staffan Parmander

Stockholmskille som efter sina fantastiska 15 år som professionell kartläsare i rally-VM flyttade norrut till jämtländska Kall! Vid sidan av instruktörsrollen spenderar han gärna fritiden i skogen på jakt efter älg och annat vilt! Staffans mycket säregna känsla för bilkörning uppskattas av alla och runt hans bord på en middag blir det aldrig tyst….vad de flesta inte vet är att han med sin unika co-drivererfarenhet kvalar in som ett av svensk motorsports allra tyngsta namn genom tiderna!!

Presentation

Per-Erik Niemi

Boden-uppvuxen Lulebo som genom åren tävlat i de flesta motorsportgrenar som finns i Sverige! När han inte lär våra kunder hur man skall bromsa eller backa ses han gärna bredvid eller under en Carrera Cup-Porsche under sommarhalvåret som chefsmekaniker i något Porscheteam!
Per-Erik eller” Perka” som han gärna lystrar till ser aldrig begränsningar i något och tar gärna chansen att skrämma folk som han sätter i högerstolen när tillfälle bjuds! Vad de flesta inte vet är att han som regel kör skjortan av de racerförare han ställer in bilen åt….i go-cart!!

Presentation

Hasse Gustafsson

Med sina 194 cm kan Hasse se ner på många men gör det aldrig: Hasse ser alltid till att alla trivs och är gärna både först till middagen och sist ifrån den. Hasses passion för utveckling av bilförare syns inte minst i att han sedan många år även driver en egen rallyskola, ett perfekt komplement till vår verksamhet. Hasse har varit med från 2001 när Car Events startade och behärskar samtliga grenar vi är inblandade i! Vad det flesta inte vet är att han även varit heltidsanställd flugfiskeinstruktör – bara en så´n sak!!

Presentation

Tomas Jansson

Diskret smålänning som låter gasen tala! Fyrfaldig svensk mästare i rally och den alla vill slå i Bilsport Superstage på Emmaboda Flygfälts utmanande slalombana! Tomas har alltid knivskarpa formuleringar till våra kursdeltagare, inte sällan uppfångade där han inte syns men ser desto bättre! Vad många inte vet är att blev 7:a i junior-EM-tävlingen Scottish Rally 1987….bakom en viss 6:e-placerad Thomas Engelbrekt!!

Presentation

Ted Persson

2006 stegade företagets yngling ner på Kallsjöns is och förklarade att han skulle börja jobba hos oss. Med bakgrund som professionell snowboardåkare fanns både beslutsamheten och rytmerna i kroppen och sedan dess är Ted ett av våra ankare. Kör han inte Vippen eller drar en långsladd med Golf R på sjöis pressar han gärna kroppen som den triatlet han är: Cykling, löpning och simning harmonierar bra med de utmaningar vårt yrke ställer honom inför! Vad de flesta inte vet är att han är anmäld till Swedish IronMan……Ted kommer garanterat klara det!!

Presentation

Oscar Palm

Presentation

Dennis Rådström

Presentation

Emil Persson

Presentation

Anton Marklund

Presentation