Volkswagen namnger Göteborgs racingbana

Postad 2010-06-03 i Nyheter

Stadsloppet Göteborg City Race är en av årets mest spektakulära tävlingar i STCC, svensk racings ”kungaklass”. Nu byter banan – som ligger på Hisingen i bilstaden Göteborg – namn till ”Volkswagen EcoRace Arena”. Namnbytet är en del i ett omfattande samarbete mellan Volkswagen Göteborg, City Race Arena och Car Events.

Ute på Frihamnspiren i de centrala delarna av Göteborg ligger den, racingbanan som sedan två år tillbaka blivit hemvist för en av de mest intressanta STCC-tävlingarna under säsongen.

Nu får banan ett nytt namn i och med att Volkswagen Göteborg går in som ny samarbetspartner till City Race Arena. Från och med STCC-loppet Göteborg City Race den 5 juni kommer banan att heta Volkswagen EcoRace Arena.

Den för svenska förhållanden unika banan kommer att bli ett centrum för träning och förarutbildning – och därmed skapas den största satsningen hittills i Skandinavien på så kallad eco driving.

Volkswagen kommer att genom sitt breda produktprogram erbjuda utbildning i eco driving med alla olika bränslen och drivlinor som biogas, etanol, bensin, diesel och hybrider. Samtidigt blir det även avancerad körträning med Volkswagens nya och potenta R-modeller. Utbildningarna kommer att genomföras av företaget Car Events, som har mångårig erfarenhet av förarutveckling.

  • Vi är mycket glada över samarbetet med Volkswagen. Genom Volkswagen EcoRace Arena skapar vi ett unikt koncept som jag vill påstå blir Nordens mest spännande utbildnings- och köreventcenter, säger Thomas Lindskog, VD för City Race Arena.
  • Göteborg är ju en klassisk bilstad och det känns därför väldigt roligt att vi kan vara med och utveckla denna unika racingbana till en arena där förare lär sig hur man genom en smart körstil kan träna bort en del av koldioxidutsläppen, säger Patrik Kilenius, chef för Volkswagen Göteborg.
  • Även om samarbetet sker regionalt så har det en tydlig koppling till det vi gör från Volkswagen-håll centralt. Miljömedvetenhet kombinerat med sportighet ligger i våra gener, det har vi visat inte minst i vår STCC-satsning där vi tillsammans med E.ON kör racing med biogas i tanken, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.